E martë, 27 Shtator, 2022
spot_img

Rreth Nesh

Kush është Observeri?

Observeri është platformë e lajmeve online. E bazuar në paanshmëri dhe vërtetësi të fakteve (fact-checking based), operon në kuadër të “Observeri Sh.P.K.” me seli në Prishtinë. Observeri është themeluar në vitin 2021. Përmes platëformës Observeri ju informoheni drejtë dhe shpejtë për lajmet e fundit nga politika, ekonomia, sporti, kultura në nivel vendi dhe më gjerë.

Politika etike

Të gjithë gazetarët dhe redaktorët tanë kanë nënshkruar “Kodin e Mediave të Shkruara të Kosovës” dhe janë zotuar t’i përmahen parimeve të rrepta gazetareske të tij.

Është e rëndësishme për ne të jemi një burim i besueshëm i lajmeve që reflektojnë standardet tona etike. Redaktorët e Observeri.com kanë nënshkruar gjithashtu “Të drejtat dhe detyrat e redaktorit”. Ne marrim përgjegjësi dhe shpejt zgjedhim paqartësitë e paraqitura si dhe komunikojmë me redaktorët në rast të ndonjë gabimi apo shkeljeje të kodit etik.

Kontrolli dhe verifikimi i fakteve

Ne kërkojmë që gazetarët të sigurohen që të raportojnë vetëm mbi fakte të sakta dhe që secili lajm të jetë i verifikuar.

Burimet anonime

Observeri.com gjithmonë do të mbrojë burimet anonime sipas kodit etik që ndjekim.