E martë, 29 Nëntor, 2022
spot_img

Zyrtare, lehtësohen masat anti-COVID: Të hënën hapen shkollat dhe çerdhet

- Advertisment -spot_img

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka njoftuar për masat e reja kundër Covid-19, në Kosovë.

Ai ka konfirmuar se do të ketë hapje të shkollave e të çerdheve dhe do të mundësohet funksionimi i gastronomisë edhe në ambiente të brendshme, por me kushtin që të pranishmit të jenë të vaksinuar.

Lehtësimin e masave, ministri Vitia dhe drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani, e kanë arsyetuar me uljen e numrit të rasteve të reja pozitive dhe të atyre të vdekjes.

Megjithatë, Vitia tha se duke pasur parasysh se një numër i madh i qytetarëve janë vaksinuar, atëherë një pjesë e masave do të jenë në ketë drejtim:

– Institucionet shtetërore dhe institucionet private detyrohen të paraqesin certifikatën e vaksinimit para hyrjes ku operojnë, përfshirë:
Qendrat tregtare;
Call center;
Gastronomia në ambientet e brendshme; 

Dhe të gjithë punonjësit në institucionet publike dhe private që kanë punë me palë.

Vitia tha se këto masa do të votohen nesër në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës.

Artikuj të ngjashëm