E shtunë, 3 Dhjetor, 2022
spot_img

Studimi shkencor tregon se a e shkaktojnë vaksinat autizmin

- Advertisment -spot_img

Vaksinat nuk shkaktojnë autizëm. Asnjë studim i mirëfilltë shkencor nuk ka qenë në gjendje ta dëshmojë të kundërten.

Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) shprehen se nuk ka asnjë lidhje midis vaksinave që përmbajnë nivele të timerozës dhe autizmit tek fëmijët.

Instituti i Mjekësisë zhvilloi një rishikim shkencor të kësaj teme dhe deklaroi në botimin e tyre Rishikimi i Sigurisë së Imunizimit se:

Konsensusi i shumicës së ekspertëve shkencorë është se autizmi zakonisht shkaktohet nga ekspozimet e hershme para lindjes ose është i lidhur me gjenet e hershme të zhvillimit.


Ky komision rishikues arriti në përfundimin se trupi i provave epidemiologjike favorizon refuzimin e një lidhjeje shkakësore midis vaksinës MMR dhe autizmit.

Lexo edhe: Dodik: Vuçiq edhe një herë tregoi se është njeri i paqes dhe dialogut

Komiteti gjithashtu konkludon se trupi i provave epidemiologjike favorizon refuzimin e një marrëdhënieje shkakësore midis vaksinave që përmbajnë thimerosal dhe autizmit. Një botim që bëri një lidhje midis vaksinave dhe autizmit më vonë u tregua të jetë mashtrues.

Mbijetesa e vazhdueshme e këtij miti është ndoshta për shkak të faktit se simptomat e autizmit shfaqen së pari herë në të njëjtën moshë që një fëmijë merr shumë vaksina (2-3 vjeç).

Sipas librit të Vaksinave të Dr. Stanley Plotkin, më shumë jetë janë shpëtuar nga vaksinat sesa nga çdo metodë tjetër mjekësore, përfshirë edhe antibiotikët.

Do të ishte e paarsyeshme dhe jo etike të hiqet zbatimi i vaksinave për të shpëtuar jetën, bazuar në një lidhje të paprovuar me autizmin.

/Observeri/

Artikuj të ngjashëm