E martë, 7 Dhjetor, 2021
spot_img

Shpallen rezultatet përfundimtare për Kuvende Komunale – Këta do të jenë asambleistët e Prishtinës

- Advertisment -spot_img

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet përfundimtare për këshilltarë komunalë.

Sipas po këtyre rezultateve, del se Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Partia Demokratike e Kosovës kanë më së shumti këshilltarë komunalë, nga 206 secila në tërë vendin, e ndjekur nga Lëvizja Vetëvendosje e cila ka siguruar 193 ulëse në Kuvendet Komunale pasi ka marrë 168,084 vota.

Tutje, AAK ka marrë 9863 vota në tërë vendin do të ketë 120 asamblistë. Nisma në të gjithë vendin ka fituar 21 ulëse pasi ka marrë 18,455 vota. AKRe do të ketë vetëm 8 asamblistë pasi ka marrë 10,277 vota. Lista e pavarur Bekim Jashari do të ketë në Skenderaj 10 ulëse pasi ka marrë 6694 vota. Ndersa Lista Serbe në komunat ku ka garuar do të ketë 147 këshilltarë komunalë.

Megjithatë beteja kryesore e partive politike ka qenë e orientuar kryesisht në qytetet më të mëdha me fokus Prishtinën.

Në prishtinë pas shpalljes së rezultateve partitë politike renditen si vijon:

144 LVV – 26,962 vota me 17 asambleist
160 LDK – 21,865 vota me 14 asambleist
177 PDK – 14,250 vota me 9 asambleist
121 AAK – 4,499 vota me 3 asambleist
LB- 2,319 vota me 1 asambleist
Nisma – 790 vota me 1 asambleist

Emrat e kandidatëve për asamble komunale të cilët kanë fituar një ulëse në Kuvendin Komunal të Prishtinës:

Lëvizja Vetëvendosje

Artikuj të ngjashëm