E diel, 27 Nëntor, 2022
spot_img

Raporti për të hospitalizuarit në Kosovë

- Advertisment -spot_img

Rënie e numrit të pacientëve të spitalizuar me COVID-19, vërehet në raportin e datës 28 shtator 2021 nga klinikat COVID-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme.

Në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 288 pacientë, 208 prej tyre me oksigjeno-terapi dhe 29 në gjendje të rënduar shëndetësore, në kujdes intensiv mjekësor.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

 • Klinika Infektive, 62 pacientë
 • Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive) 31pacientë
 • Klinika e Pulmologjisë, 27 pacientë post-COVID
 • Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 14 pacientë
 • Spitali i Prizrenit, 20 pacientë
 • Spitali i Gjakovës, 24 pacientë
 • Spitali i Pejës, 52 pacientë
 • Spitali i Gjilanit, 20 pacientë
 • Spitali i Vushtrrisë, 2 pacientë
 • Spitali i Mitrovicës, 13 pacientë
 • Spitali i Ferizajt, 23 pacientë

/observeri/

Lexo edhe: Rusia përcjell nga afër Jarinjën

Artikuj të ngjashëm