E hënë, 16 Maj, 2022
spot_img

Raporti i SHSKUK-së për të hospitalizuarit në Kosovë

- Advertisment -spot_img

Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës ka njoftuar se 421 pacientë po marrin trajtim mjekësor nga COVID-19.

Prej tyre 347 me oksigjeno-terapi dhe 40 në gjendje të rënduar shëndetësore në mjekim intensiv mjekësor.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

  • Klinika Infektive, 75 pacientë
  • Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 41 pacientë
  • Klinika e Pulmologjisë, 62 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 20 pacientë

  • Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente
  • Klinika e Pediatrisë, 1 pacient
  • Spitali i Prizrenit, 32 pacientë
  • Spitali i Gjakovës, 27 pacientë
  • Spitali i Pejës, 72 pacientë

/observeri/

Artikuj të ngjashëm