E hënë, 5 Dhjetor, 2022
spot_img

Qeveria miraton vazhdimin e pagesave për specializantë në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike

- Advertisment -spot_img

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot ka miratuar propozimin e Ministrisë së Shëndetësisë për vazhdimin e pagesave për specializantët me vetëfinancim/vullnetarë edhe për muajt nëntor e dhjetor.

Nga kjo mbështetje përfitojnë 578 specializantë, përfshirë 58 nga Lugina e Preshevës. Përkrahja financiare përbën shumën në vlerë prej 730 mijë eurove.

Gjithashtu në mbledhje u miratua edhe propozimi i Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve që të ndahen një milion euro për subvencionimin e bursave për studentë dhe një milionë euro për aftësimin e të rinjve në fushën e TI-së.

Përmes Pakos së Ringjalljes Ekonomike, do të ndihmohen studentët dhe talentet e reja në fushën e TI-së, me ofrimin e mundësisë për përfundimin e kurseve dhe trajnimeve në këtë sektor. /observeri/

Artikuj të ngjashëm