E hënë, 5 Dhjetor, 2022
spot_img

Pikat që do të diskutohen sot në mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit

- Advertisment -spot_img

Kryesia e Kuvendit të Kosovës do të mblidhet të hënën për të caktuar datën e seancës së parë për sesionin vjeshtor.

Në rendin e ditës janë pikat e papërfunduara nga seanca plenare e mbajtur më 16, 19, 21, 28 korrik dhe 6 gusht 2021:

  • Votimi i Projektligjit për ratifikimin e amendementimit të Marrëveshjes ndërkombëtare me Bankën Evropiane për Investime (BEI), për financimin e Projektit për rehabilitimin e linjës hekurudhore 10,
  • Votimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes së bashkëpunimit ndërmjet Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit dhe Agjencisë Austriake për Zhvillim për zbatimin e Projektit “Hulumtimi dhe shkencat e aplikuara në arsimin e lartë + (HERAS+) (ada numri referues 8116-00-2020)”,
  • Votimi i kërkesës së Komisionit për Bujqësi për ndryshimin e emërtimit të këtij komisioni.

Në rendin e ditës do të jetë edhe pika e papërfunduar nga seanca plenare e datës 12 gusht 2021 – votimi i raportit vjetor të Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale të Kosovës për vitin 2020, përgatitjet për seancë plenare, shqyrtimi i parë i Projektligjit për të drejtat pronësore të shtetasve të huaj në Kosovë, shqyrtimi i parë i Projektligjit për Agjencinë për parandalimin e korrupsionit dhe formimi i komisionit ad hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për 8 anëtarë nga komuniteti shqiptar dhe një anëtar nga komuniteti serb në Bordin e RTK-së.

Ndërsa pika e fundit e rendit të ditës do të jetë shqyrtimi i propozimeve dhe i kërkesave./observeri/

Lexo edhe: Pa maska e distancë, PDK në Skënderaj rrezikon shëndetin publik dhe shkel masat anti-COVID

Artikuj të ngjashëm