E martë, 17 Maj, 2022
spot_img

Përqindja në zgjedhje deri në orën 12:00 sipas KQZ-së

- Advertisment -spot_img

12:02 – 89 mijë e 911 qytetarë kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar deri në këtë kohë.

Kështu është bërë e ditur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Në komunën e Mamushës kanë votuar 17,62 për qind e qytetarëve me të drejt vote, në atë të Junikut 16,70 për qind, në Kllokot 11,84 për qind, në Shtime 10,91 për qind dhe në Prishtinë 8,96 për qind.

11:00 – Komisioni Qëndror i Zgjedhjeve (KQZ) ka publikuar të dhënat e para për përqindjen e daljes së qytetarëve në zgjedhje.

Sipas KQZ-së, deri në orën 11:00 në Kosovë 7,75%, apo 19 mijë e 545 qytetarë kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar.

Nga këto të dhëna vërehet se komuna e Mamushës prinë me numrin më të madh të personave që kanë shfrytëzuar të drejtën e tyre për të votuar. 17,62 për qind apo 744 qytetarë. Ndërsa përqindja më e vogël është regjistruar në komunën e Rahovecit ku vetëm 4.01% e qytetarëve kanë dalur për të votuar.

Më poshtë gjeni të dhënat e KQZ-së për secilën komunë:

 • Podujevë 9,17%
 • Istog 7.28%
 • Klinë 5,26%
 • Vushtrri 6,59%
 • Prishtinë 9,17%
 • Obiliq 7,95%
 • Gllogovc 6,39%
 • Fushë Kosocë 9,59%
 • Kamenice 9,34%
 • Malishevë 7,35%
 • Gjakovë 6,09%
 • Rahovec 4,01%
 • Prizren 5,21%
 • Dragash 4,49%
 • Shtime 11,60%
 • Gjilan 7,05%
 • Viti 7,11%
 • Kllokot 13,81%
 • Kaçanik 7,34%
 • Mamushë 17,62%

/observeri/

Lexo edhe: BE-ja kritikon Serbinë për mohimin e gjenocidit

Artikuj të ngjashëm