E mërkurë, 30 Nëntor, 2022
spot_img

Përfundon stërvitja vjetore me KFOR-in e Policisë së Kosovës dhe FSK-së

- Advertisment -spot_img

Më 23 shtator, KFOR-i në bashkëpunim me institucionet e sigurisë së Kosovës kreu edicionin e vitit 2021 të stërvitjes së saj vjetore “Saber Silver” në zonën e trajnimit të fushës ajrore në Gjakovë dhe në fabrikën Ereniku.

Stërvitja përfshiu operacion të reagimit emergjent në shkallë të gjerë, ku përfaqësuesit e Policisë së Kosovës, Kryqit të Kuq, Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agjencisë për Menaxhimin e Emergjencave dhe komunës së Gjakovës janë testuar – me mbështetjen e personelit të KFOR -it – në përpjekjet e tyre për të shpëtuar jetë, të ndihmojë në qetësimin e popullsisë lokale të prekur nga fatkeqësia natyrore, të ruajë sigurinë, të ruajë funksionimin e shërbimeve thelbësore dhe të përgatitet për rivendosjen e gjendjes normale, ka njoftuar KFOF-i.

KFOR-i është përfshirë në serinë e stërvitjeve “Silver Sabre” që nga viti 2012, me qëllim të trajnimit të organizatave të sigurisë së Kosovës dhe ndihmës së tyre në zhvillimin e kapaciteteve të nevojshme për të trajtuar emergjencat natyrore./observeri/

Lexo edhe: Reshiti: Mësimi online ka dështuar, duhet të filloj mësimi fizikv

Artikuj të ngjashëm