E mërkurë, 10 Gusht, 2022
spot_img

Numri i të shtruarve në spital në Kosovë po bie

- Advertisment -spot_img

67 pacientë më pak të hospitalizuar, krahasuar me të mërkurën janë duke u trajtuar në klinikat COVID-19, në QKUK dhe spitalet e përgjithshme.

Bazuar në raportin e punës së 16 shtatorit, 2021, në kuadër të ShSKUK-së, në trajtim janë 719 pacientë të shtrirë për trajtim nga COVID-19. 603 pacientë janë më oksigjeno-terapi dhe 47 në trajtim intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

 • Klinika Infektive, 87 pacientë
 • Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 51 pacientë
 • Klinika Infektive III ( Interno), 43 pacientë
 • Klinika e Pulmologjisë, 74 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 27 pacientë

 • Klinika e Gjinekologjisë, 4 pacientë
 • Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë
 • Klinika e Neonatologjisë, 1 foshnje
 • Spitali i Prizrenit, 87 pacientë
 • Spitali i Gjakovës, 58 pacientë
 • Spitali i Pejës, 128 pacientë
 • Spitali i Gjilanit, 58 pacientë
 • Spitali i Vushtrrisë, 11 pacientë
 • Spitali i Mitrovicës, 35 pacientë
 • Spitali i Ferizajt, 52 pacientë

/observeri/

Lexo edhe: Zhduket një e mitur në Prizren

Artikuj të ngjashëm