E premte, 7 Tetor, 2022
spot_img

Njoftimi i KEDS-it për ndërprerje të rrymës nesër

- Advertisment -spot_img

KEDS-i ka njoftuar se do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit nesër.

Ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve në rrjet.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

28.09.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit:

Prishtinë

1.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kampi Jordanez (Kodi: 10000010) nga ora 10:30 – 11:30

Vendet: Elkos, Hiberna FM, Karabinieret Italian, Gazeta Kosova Sot, UNMIK-u, Ylli Bec, dhe PTK.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kalabria 2 (Kodi: 10000007) nga ora 11:30 – 12:30

Vendet: Lagjja Kalabria.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Energoinvest (Kodi: 10000003) nga ora 12:30 – 13:30

Vendet: Fabrika Amortizatorët.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Simetronix (Kodi: 10000012) nga ora 13:30 – 14:30

Vendet: Simetronix.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kraishta (Kodi: 41000002) nga ora 10:00 – 15:00

Vendet: fshatrat: Breg i Zi, Bujan, Godanc i Epërm, Godanc i Poshtëm (një pjesë), Hallaç i Madh, Hallaç i vogël, Kraishtë, Martiras (Hallaç i Vogël), Ribar i Madh, Ribar i Vogël, Rinas (Ribar i Vogël), Rinas (Ribar i Madh), Rufc i Ri, Rufc i Vjetër, Varigovc dhe Zllakuqan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10kV Banulla (Kodi: 41000012) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogc, Gumnasellë, Lagja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugaxhi, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja: Kontrollimi i trafostacioneve, lëshuesve katodik dhe pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

Prizren

1.

TS 35/10kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gorozhup (Kodi: 30035008) nga ora 10:00 – 15:00

Vendet: fshatrat: Dobrushtë, Gorozhup dhe Planejë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 35/10kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bellobradi (Kodi: 30036008) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: Fshatrat: Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit.

Arsyeja: Përforcimi apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

Mitrovicë

1.

TS 110/10kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Martiraj (Kodi: 73000009) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë); fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave në Kurullovë dhe shtrëngimi i përçuesve në Skrom.

Pejë

1.

TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zajmi (Kodi: 52000104) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Ndërrim i shtyllës së tensionit të mesëm në fshatrat Qeskovë- Drenoc.

2.

TS 35/10 kV Peja 2 do të ndërprehet Stabilimenti 10 kV. trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/04kV Drelaj II (Kodi: 50051006013) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Kuqishtë II (Kodi: 50051006014) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Kuqishtë I (Kodi: 50051006015) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Haxhaj (Kodi: 50051006016) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Stankaj (Kodi: 50051006017) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Bogë (Kodi: 50051006018) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Guri i Kuq (Kodi: 50051006019) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Bregu Kuqishtë (Kodi: 50051006021) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Magra Bogë (Kodi: 50051006024) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV ELKOS GROUP Ramiz KeImendi Kuqishtë (Kodi: 50051006025) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Lagjja Kurtaj, Stankaj (Kodi: 50051006027) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Shkreli 2 (Kodi: 50051006030) nga ora 10:00 – 15:00

TS 10/04kV Fatmir Kelmendi (Kodi: 50051006034) nga ora 10:00 – 15:00

Vendet: Drelaj, Kuqishtë, Haxhaj, Stankaj, Bogë, Guri i Kuq, Elkos Group, Lagjja Kurtaj,TS Shkrel e reja, TS Fatmir Kelemendi.

Arsyeja: Pastrimi i linjës 10kV nga vegjetacioni dhe shtrëngimi i përçuesve.

28.09.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehen trafostacionet poshtëshënuara sipas nevojës kohë pas kohe.

LP 10/04kV Nr.37 Stabilimentet shpërndarëse nga ora 09:00 deri 21:00

 1. TS 0.4kV Lagjja e Spitalit 2 me (kod: 11000016099)
 2. TS 0.4kV Lagjja e Spitalit2/2(Ahmet Haxhia) me (kod: 11000016170)
 3. TS 0.4kV Qazim Asllani”VLLEZERIT ASLLANI”SH.P.K” me (kod: 11000016251)
 4. TS 0.4kV Lagjja e Spitalit 7(Banesat Avni Gjakova) me (kod: 11000016103)
 5. TS 0.4kV Gafurr Ibrahimi NT”ZOGU” me (kod: 11000016259)
 6. TS 0.4kV Qazim Asllani”VLLEZERIT ASLLANI”SH.P.K” 2 me (kod: 1100001262)
 7. TS 0.4kV Lagjja e Spitalit 8 me (kod: 11000016121)
 8. TS 0.4kV Hendikos me (kod: 11000016105)
 9. TS 0.4kV FARMEDI-EULEXI me (kod: 11000016159)
 10. TS 0.4kV “Agullimi-A”shpk Zeqir Mehmet Haxhija me (kod: 11000016241)

LP 10/04kV Nr. 40 Lagja e Spitalit nga ora 09:00 deri 21:00

 1. TS 0.4kV Menza 2 me (kod: 11000019096)
 2. TS 0.4kV Banesat e Univerzitetit me (kod: 11000019097)
 3. TS 0.4kV Arkivi me (kod: 11000019095)

Vendet: Një pjesë e Bregut të Diellit.

Arsyeja: Konvertimi në 20kV i trafostacioneve të lartcekura.

28.09.2021

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Bali sherif Kabashi “Cima sh.p.k” (Kodi:19000033160) prej orës 09:00 –10:00.

Vendet: Rruga Prekazi (një pjesë), rr. Kerem Lëton (një pjesë).

Arsyeja: Energjizimi i ormanit të tensionit të ulët, që do të furnizojë vetëm konsumatorët ekzistues te hyrja D1, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

29.09.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

TS10/0.4 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 – 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

29.09.2021

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10KV Emin Duraku (Kodi:40040002) prej orës 10:00 –14:00.

Vendet: rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Afrim Zhitija, Ahmet Delija (një pjesë), Ahmet Kaçiku, Aleksandër Mojsiu (një pjesë), Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Astrit Bytyqi, Azem Shkreli (një pjesë), Besim Fazliu, Besim Qarri (një pjesë), Daut Dauti, Dëshmorët e Kombit, Dimitrije Tucoviq, Emin Duraku, Esat Mekuli (një pjesë), Faton Vehbiu (një pjesë), Fazli Sojeva, Ganimete Tërbeshi, Gëzim Sahiti, Gjon Sereqi, Halil Alidemaj, Isa Boletini, Kemajl Hetemi, Kuvendi i Arbërit, Marije Shllaku, Mic Sokoli (një pjesë), Naim Frashëri, Nazmi Uksmajli, Mustafë Goga (një pjesë), Sandër Prosi, Tahir Meha (një pjesë), Tahir Sinani, Tomorri (një pjesë), Vllezërit Gërvalla, Vëllezërit Frashëri (një pjesë) dhe Xhon Sereçi (një pjesë).

Arsyeja: Energjizimi i sistemit hyrje/dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prishtinë

1.

TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Bali Sherif Kabashi “Cima sh.p.k” (Kodi:19000033160) prej orës 09:00 –10:00.

Vendet: Rruga Prekazi (një pjesë), rr. Kerem Lëton ( një pjesë).

Arsyeja: Energjizimi i ormanit të tensionit të ulët, që do të furnizoje vetëm konsumatorët ekzistues te hyrja D1, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Peja

1.

TS 110/35/10kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fusha e Pejës (Kodi:50000009) prej orës 10:00 –14:30.

Vendet: rrugët: Fadil Nimani (një pjesë), Fatos Ademaj (një pjesë), Fusha e Pejës, Gani Daci (një pjesë), Ramë Geci, Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit (një pjesë) dhe Zhuj Selmani. Fshatrat: Bllagaj, Katundi i Ri (një pjesë), Llabjan, Lluga e Drinit (një pjesë), Nabergjan, Nakëll, Qunguri, Qyshk (një pjesë), Treboviq, Vitomiricë (një pjesë) dhe Zahaq (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

/observeri/

Artikuj të ngjashëm