E premte, 20 Maj, 2022
spot_img

Njoftimi i KEDS-it për ndërprerje të rrymës

- Advertisment -spot_img

KEDS ka njoftuar për punimet të cilat do të bëhen në sistem.

Kësisoj për shkak të nevojës për siguri të sistemit disa pjesë të vendit, sot do të kenë mungesë të energjisë elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

23.09.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemitReklamë

Gjakovë

1.

Nga NS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ura Terezive (kodi 81000004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujz.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10kV Artanë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Slivova (kodi 60024003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Boston, Turiqevc, Vllasali, Izvor, Koznicë, Svaraçak, Prekoc, Manishincë, Zebincë, Vuqak, Llabjan, Llajshevc, Dragovc, Kukavicë dhe Gulmivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kraishta (Kodi: 41000002) nga ora 10:00-14:00

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaq i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishtë, Bujan, Bregu i Zi, Godanci i Epërm, Varigoci dhe Kraishtë .

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm në dalje të Kraishtës.

2.

Nga NS 35/10kV Kaçanik do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bobi (Kodi: 40043002) nga ora 10:00-14:00

Vendet: Bob, Ivajë, Kotlinë, Laq, Bush, Pustenik dhe Strazhë.

Arsyeja: Kontrollimi i trafostacioneve , lëshuesve katodikë, pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

3.

Nga NS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet në Stabiliment Dalja 10kV Jezerci prej orës 10:00-14:00

Pa tension do të mbesin këto nënsatcione:

TS Jezerc – Kalanica (Kodi:40042003057)

TS Jezerc – Verishta (Kodi:40042003058)

TS Jezerc – Azemit (Kodi:40042003059)

TS Mahalla Katunit (Kodi:40042003060)

TS Jezerc – Ukëzmajli (Kodi:40042003061)

TS Jezerc – Maqitevë (Kodi:40042003062)

TS-NPSH-Veli Comerc (Rexhep Asllani) (Kodi:40042003188)

TS Nerodime – Kulla (çeshmja) (Kodi:40042003056)

TS-Nerodime (Lagjja Rekaj) (Kodi:40042003191)

Vendet: Një pjesë e Jezercit, Restorant Ariu, Restaurant California, Villa Buna dhe Villa Marigo.

Arsyeja: Kontrollimi i trafostacioneve, lëshuesve katodik, pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

4.

Nga TS 110/35/10kV Bibaj do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpcë (kodi 400440) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 2 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442 dhe 400443) prej orës 09:00 deri në ora 16:00.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevcë, Brezovicë, Jazhincë, Sevcë, Vrbeshtica dhe Vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushice dhe Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr.

Pa tension mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC – Viçë – Matkos Group.

Arsyeja: Pastrimi i linjës 35kV nga vegjetacioni.

Prishtinë

1.

Nga NS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kalabria 3 (Kodi: 10000006) nga ora 11:00-12:00

Vendet: Kalabria 3, një pjesë e rr. Shefqet Shkupi dhe një pjesë e rr. Rexhep Krasniqi.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga NS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ambasada Amerikane (Kodi: 10000017) nga ora 12:00-13:00

Vendet: Ambasada Amerikane.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga NS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Buçaj (Kodi: 10000014) nga ora 13:00-14:00

Vendet: Buçaj.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga NS 110/35/10kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J 13 Z. Industriale- Aragoniti (Kodi: 10000009) nga ora 14:00-15:00

Vendet: Eulex, Aragoniti dhe Fakulteti i Bujqësisë.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

NS 35/10 kV Batllava do të ndërprehet:

LP 10kV Orllani (kod:14015002) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci 1 dhe 2,Orllani, Vikendicat dhe Te Zahir Pajaziti.

Arsyeja: Revizion i daljes.

6.

Nga NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mazgit (Kodi: 15019001) nga ora 10:00-14:00

Vendet: Mazgit te Tyrbja, Prestreshët, Boshnjakët, Klinakët, Ujësjellësi, Berishët dhe Fakulteti i Gazetarisë.

Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

Mitrovicë

1.

Në NS 110/10kV Skenderaji do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qirezi (kodi: 74000004) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Krushefc, Polac, Dashefcë, Baks, Qirez, Prellofcë, Krasaliq, Kozhicë, Krasmirofcë, Likoshan, Gradicë dhe Godanc.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, kontrollimi i trafostacioneve etj.

23.09.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/04 kV TS Dukagjini 4 (kodi: 19100007024) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

NS 10/04 kV TS Dukagjini 7 (kodi: 19100007025) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

NS 10/04 kV TS Dukagjini 8 (B.P Afrim Haxhikadrija) (kodi: 19100007073) prej orës 09:00 – 21:00

Vendet: Një pjesë e lagjes e rr. Hilmi Rakovica.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave të tensionit të mesëm në TS Dukagjini 7.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV nr.26 Nexhmi Mustafa (Kodi: 11000009) nga ora 09:00-12:00

Vendet: Tophanja, pjesa afër Tjegullores dhe rr. e Vushtrrisë.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

3.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV nr.28 Muzeu 1 (Kodi: 11000011) nga ora 09:00-12:00

Vendet: Taslixhe, Blloku i Banesave, Muzeu dhe rr.A.Rrustemi.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

4.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV nr.15 Blloku 1 (Kodi: 11000002) nga ora 13:00 – 17:00

Vendet: Rr.Ilaz Agushi, Blloku i Parë i banesave, Gjimnazi dhe Shkolla teknike.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

5.

Nga NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV nr.19 Ilirida (Kodi: 11000004) nga ora 13:00-17:00

Vendet: lagjja Taslixhe 4, Blloku i dyte 2 Pr.(Novosellët), Blloku i Dytë, Ilirida 2 (Taslixhe 2), Ilirida 1 (Taslixhe 1).

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

24.09.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.

Nga NS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet në stabiliment Dalja 10kV Drenasi 3 prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Nënstacionet 10/0.4kV që do të mbesin pa tension:

NS 10/0.4kV Te Varrezat (Kodi:16100003014)

NS 10/0.4kV Euromodel-Shefqet Elshani (Kodi:16100003236)

NS 10/0.4kV Çikatovë te Balecët (Kodi:16100003021)

NS 10/0.4kV Çikatovë te Mulliri (Kodi:16100003018)

NS 10/0.4kV Çikatovë te Tregu i kafshëve (Kodi:16100003019)

NS 10/0.4kV Shemsi Elezi NTP”DRENICA” (Kodi:16100003263)

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave dhe energjizimi i kabllove të reja.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Drejtimi I Sillosit (Kodi: 40041001) nga ora 10:00-13:00

Vendet: Ferizaji një pjesë, Talinovci i Muhaxherëve, Sazlia, Papazi, Pojata, Rahovica, Softaj dhe Fusha e Madhe.

Arsyeja: Demolimi i rrjetit të vjetër dhe punim i lidhëseve.

2.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vëllezërit Gërvalla (Kodi: 40000031) nga ora 10:00-13:00

Vendet: Vëllezërit Gërvalla, Magjistralja Prishtinë-Shkup (pjesa prej urës deri te HIB Petroli), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjese), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.

Arsyeja: Demolimi i rrjetit të vjetër dhe punim i lidhëseve.

3.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Astrit Bytyqi (Kodi: 40000032) nga ora 10:00-13:00

Vendet: Një pjesë e rr. Rexhep Bislimi, një pjesë e rr.Hasan Prishtina, rr.Astrit Bytyqi, Alishe Spahiu dhe rr. Kadri Zeka.

Arsyeja: Demolimi i rrjetit të vjetër dhe punimi i lidhëseve.

24.09.2021

Punime nga pala e tretë

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Mikro 1 (Kodi: 19100008030) nga ora 09:30 deri 11:00

Vendet: Një pjesë e rr. Taulantia dhe Selami Pulaha.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve nga pranimet teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

2.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Obj. Priv. NPR”Fitorja” (Kodi: 19100008030) nga ora 13:00 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e rr. Dervish Hima.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve nga pranimet teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

3.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Mikro 1 (Kodi: 19100008030) nga ora 09:30 deri 11:00

Vendet: Një pjesë e rr. Taulantia dhe Selami Pulaha.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve nga pranimet teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

4.

Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Objekti Privat NPR “Fitorja” (Kodi: 10010006132) nga ora 13:00 deri 15:00

Vendet: Një pjesë e rr. Dervish Hima.

Arsyeja: Përmirësimi i vërejtjeve nga pranimet teknike, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

/observeri/

Lexo edhe: Ish-komandanti i UÇK-së: Albin Kurti ka qenë i rrezikuar gjatë luftës në Kosovë

Artikuj të ngjashëm