E shtunë, 3 Dhjetor, 2022
spot_img

Murati: Pagesat e para për fëmijët dhe lehonat do të fillojnë në fund të këtij muaji

- Advertisment -spot_img

Ministri i Financave, Punës e Transfereve, Hekuran Murati ka bërë të ditura detaje në lidhje me shtesat e fëmijëve dhe pagesave për lehonat në bazë të Pagës së Ringjalljes Ekonomike.

Murati në një intervistë televizive ka thënë se shtesat e fëmijëve dhe subvencionimi për lehonat do të merren në fund të muajit.

Ai ka thënë se numri i llogarisë bankare, të dhënat personale të nënave dhe të dhënat personale të fëmijës, janë ato që nevojiten për të marr shtesa të fëmijëve.

Verifikimi bëhet në mënyrë automatike dhe të gjithë ata që janë kualifikuar, pagesën e parë e marrin në fund të muajit.

tha ai, përcjell Observeri

Murati ka thënë se do të fillohet me pak për të vazhduar me mbështetje tjera.

Fëmijët që kanë lindur nga 1 janari i vitit 2020 do të përfitojnë ndihmën prej 20 euro.

Lehonat e papunësuara do të marrin nga 170 euro për gjashtë muaj, derisa lehonat e punësuara për tre muaj do të marrin të njëjtën shumë./Observeri/

Artikuj të ngjashëm