E martë, 30 Nëntor, 2021
spot_img

Kurti flet për gjyqtarë të drejtë dhe efikas: Nuk mund të jemi indiferent ndaj zhvatjeve që kanë ndodhur për dy dekada

- Advertisment -spot_img

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, ka deklaruar se prioritet i Qeverisë është luftimi i grupeve kriminale dhe sundimi i ligjit.

Ai tha se korrupsioni e promovon pabarazinë, duke i hapur rrugë shkeljes së të drejtave të njeriut, ushqyer krimin e organizuar e edhe korrupsionin.

Në këtë vit Policia e Kosovës është për t’u lavdëruar meqenëse ka kryer 437 operacione, 746 bastisje dhe në këta 7 muajt e fundit janë shkatërruar 31 grupe kriminale. Sepse nuk mund të kemi më pasuri të majme, e të mos ia dimë burimin asaj pasurie. Zbrazëtirat ligjore i kemi plotësuar, pengesat i kemi hequr, pasuria e paligjshme do të konfiskohet me ligjin e ri

ka thënë Kurti në takimin inaugurues të Komitetit Nacional Koordinues të Partneriteitt për Qeverisje të Hapur.

I pari i Qeverisë potencoi se Kosova e pasluftës nuk ka stabilitet institucional sikurse sivjet, kur “ky stabilitet institucional e ka transformuar besimin e qytetarëve në pajtueshmëri me institucionet”.

Pra, qytetarët i besojnë shumë më tepër institucioneve, por edhe ky besim shndërrohet në pajtueshmëri sepse e mbështesin punën që bëjnë institucionet. Padyshim ka pas edhe efekte pozitive ekonomike. Ka një divident ekonomike stabiliteti institucional dhe procesi demokratik. Procesi demokratik i zgjedhjeve, rezultati demokratik, stabiliteti institucional që erdhi më pas ka edhe efekt në ekonomi. Ka një divident për buxhetin e shtetit

tha tutje ai.

“Sipas opinionit të nxjerrë nga UNDP-ja, kënaqshmëria e qytetarëve për punën e institucioneve, ka shënuar rritje për 37.8 pikë të përqindjes, apo thënë ndryshe është trefishuar nga sa ishte më herët. Ne do të sigurohemi që të gjithë qytetarët të kenë zë në vendimmarrje dhe ata të dëgjohen. Vetëm në këtë mënyrë ne mund të rivendosim besimin mes neve që qeverisim dhe popullit të cilin e përfaqësojmë. Synimi ynë është që t’i dalim zot nevojave të tyre, të respektojmë të drejtat dhe ta orientojmë shtetin nga zhvillimi, demokracia, si dhe mirëqenia për të gjithë.”

Artikuj të ngjashëm