E enjte, 9 Dhjetor, 2021
spot_img

Pilotët e FSK-së zhvillojnë shkathtësitë në pilotim për reagim në kriza

- Advertisment -spot_img

Pilotët e Forcës së Sigurisë së Kosovës po vazhdojnë me rifreskimin e shkathtësive teorike dhe praktike në pilotim dhe mirëmbajtje të helikopterëve në Qendrën e Aviacionit Tokësor në Turqi.

Kështu ka bërë të ditur Ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj përmes një postimi në Facebook.

Në kohën kur jemi në fazën inicuese të ngritjes së kapaciteteve ajrore, ky projekt, është shumë i rëndësishëm për rigjenerim të shkathtësive në MEDEVAC dhe reagimit në kriza dhe emergjenca tjera nga ajri

ka shkruar Mehaj.

Postimi i plotë:

Ngritja e kapaciteteve ajrore të institucioneve të sigurisë së Republikës së Kosovës, nevojë për realizim të suksesshëm të operacioneve të përbashkëta ndërinstitucionale.

Pilotët e FSK-së vazhdojnë me rifreskimin e shkathtësive teorike dhe praktike në pilotim dhe mirëmbajtje të helikopterëve në Qendrën e Aviacionit Tokësor në Turqi.

Në kohën kur jemi në fazën inicuese të ngritjes së kapaciteteve ajrore, ky projekt, është shumë i rëndësishëm për rigjenerim të shkathtësive në MEDEVAC dhe reagimit në kriza dhe emergjenca tjera nga ajri.Mirénjohje dhe vlerësim për mbështetjen nga Akademia Turke e Aviacionit Tokësor.

Forca djema!Vazhdojmë me sukseset e reja!

Artikuj të ngjashëm