E martë, 30 Nëntor, 2021
spot_img

Konjufca kritikon BE-në për mos liberalizimin e vizave për Kosovën

- Advertisment -spot_img

Kryeparlamentari i Kosovës, Glauk Konjufca ka thënë se Kosova nuk shantazhon dhe as përgjëron Bashkimin Evropian, por dëshiron ta meritoj integrimin në BE. Ai ka thënë se Bashkimi Evropian nuk do të jetë i plotë pa përfshirjen e Kosovës dhe të vendeve të Ballkanit Perëndimor në të. Ai ka kritikuar BE-në se nuk e ka mbajtur fjalën për liberalizim vizash për kosovarët.

Në takimin e shtatë të Komisionit Parlamentar për Stabilizim-Asocim mes të Bashkimit Evropian dhe Kosovës, Konjufca ka thënë se në 6 vjetët që kur është nënshkruar Marrëveshja e Stabilizim-Asocimit ka ngecur për shkaqe të ngecjes së vullnetit politik.

Sipas tij, prej zgjedhjeve të fundit në shkurt, në Kosovë “ka vullnet politik dhe ka stabilitet politike për rrugën drejt integrimit evropian”.

Lexo edhe: Kurti BE-së: Zëri i qytetarëve të Kosovës duhet të dëgjohet nga ju

Jemi plotësisht të bindur se integrimi nuk është proces i njëanshëm, por është i bazuar në procesin reciprok. Ne e mendojmë BE-në si një sistem të vlerave të demokracisë drejtësisë e sigurisë që duhet të e ndërtojmë këtu në Kosovë dhe vetëm kështu transformohemi duke u bërë Bashkim Evropian. Por as BE-ja nuk është e plotë pa përfshirjen e Kosovës dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor. Pika më kritike e BE-së ka të bëjë me zgjerimin. U bënë 8 vite kur shteti i fundit iu bashkua Be-së dhe nuk mbaj mend që procesi i zgjerimit është në krizë sikur sot. Bashkimi Evropian nuk i ka dalë zot Kosovës në një premtim e bëhet fjalë për liberalizimin e vizave. Regjimi i vizave ende mbetet në fuqi për qytetarët e Kosovës

ka thënë ai.

Sipas tij, kjo e ka lënë shijen e keqe në Kosovë për BE-në. Ai ka thënë se Kosova është përcaktuar për Bashkimin Evropian.

Artikuj të ngjashëm