E mërkurë, 30 Nëntor, 2022
spot_img

Këto janë 19 komunat ku do të ketë balotazh

- Advertisment -spot_img

19 komuna të Kosovës nga 38 do të hyjnë në raundin e dytë të zgjedhjeve për kryetar të komunave, sipas rezultateve aktuale.

Balotazh do të ketë në kryeqytet, në Prishtinë, mes Vetëvendosjes dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës.

Vetëvendosja është partia me më së shumti pjesëmarrje në balotazh, gjithsej dhjetë, përfshirë edhe Gjakovën, Gjilanin e Prizrenin si komuna të mëdha.

LDK-ja është në nëntë komuna në balotazh e PDK-ja në tetë.

Sipas rezultateve aktuale këto janë komunat ku do të ketë balotazh.

1.Prishtinë, VV – LDK
2.Gjakova, AAK – VV
3.Drenas, PDK – Driton Ajazi
4.Gjilan, VV – LDK
5.Dragash, PDK – LDK
6.Istog, LDK – AAK
7.Kaçanik, PDK – VV
8.Klinë, AAK – PDK
9.Fushë-Kosovë, LDK – VV
10.Kamenicë, PSD – VV
11.Podujevë, VV – LDK
12.Prizren, VV – PDK
13.Shtime, PDK – VV
14.Viti, LDK – VV
15.Vushtrri, PDK – LDK
16.Malishevë, Nisma – PDK
17.Junik, AAK – LDK
18.Mamushë, Nisma – PDK
19.Kllokot, Lista Serbe – SNS

Artikuj të ngjashëm