E shtunë, 20 Gusht, 2022
spot_img

Kërkohet rritja e pagës minimale

- Advertisment -spot_img

Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), Atdhe Hykolli, tha se numri i të papunëve është shumë më i lartë sesa që është paraqitur nga institucionet e vendit.

Javë më parë, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, deklaroi se ka rritje prej 22 mijë vende pune të reja në krahasim me qershorin e vitit paraprak.

Hykolli tha se një prej shkaqeve të papunësisë është mos ngritja e pagës minimale.

Kjo e keqja që na ka sjell pandemia do me thanë ka ndikua shumë edhe në humbjen e punëve pasi shumë sektor që kanë qenë janë mbyllë, kanë mbet shumë pa punë. Nuk e di seriozitetin e ministrisë Financave për atë hulumtim që e kanë bë, ne mendojmë që te sektori privat numri është edhe më i madh sepse na kemi deklarime që nuk e deklarojnë punë sepse kanë lidhje mes punëmarrësit dhe punëdhënësit. Kështu që ne jemi shumë të sigurt që ajo analizë është edhe ma e keqe sesa që ka dal në ministrinë e Financave.

Atdhe Hykolli – BSPK

Papunësia është shumë më e madhe. Edhe njëherë e potencova që kjo mos lëvizja e pagës minimale është shumë diskriminuse dhe normalisht që s’ka dinjitet në punë, dhe fatkeqësisht kemi një ikje të madhe të fuqisë punëtore nga vendi ynë sepse njerëzit dëshirojnë me pas një jetë me të dinjitetshme.

Tha Hykolli

/observeri/

Artikuj të ngjashëm