E premte, 7 Tetor, 2022
spot_img

Eksperti i sigurisë: Arsenali i konfiskuar i armëve mund të ketë ardhur përmes kanalit Novi Pazar-Mal i Zi-Pejë

- Advertisment -spot_img

Eksperti i sigurisë, Bedri Elezi, ka folur për aksionet e fundit të Policisë së Kosovës ku janë sekuestruar sasi të mëdha të armëve dhe janë arrestuar pesë persona të dyshuar për terrorizëm.

Elezi në RTV Dukagjini thotë se kemi të bëjmë me persona që kanë qenë edhe më parë të arrestuar.

Dy persona që janë arrestuar kanë qenë pjesë e luftës në Siri dhe Irak. Përvojat dhe eksperiencat që i kanë marrë në ato zona mund të paraqesin rrezik të lartë për sigurinë

tha ai

Eksperti i sigurisë thotë se për fat të keq kufijtë e Kosovës janë të brishtë dhe këtu mund të futen pa ndonjë problem armë.

Ai thotë se këto raste duhet të merren me seriozitet pasi mund të cenojnë sigurinë e Kosovës.

Elezi ka dyshime që armët mund të jenë futur në Kosovë përmes Malit të Zi në Pejë.

E dimë se në Novi Pazar ka shumë persona të radikalizuar. Nga Novi pazari përmes Malit të Zi këto armë lehtësisht mund të futen në Pejë. Lidhjet e Kosovës me Novi Pazarin ekzistojnë që nga koha e luftës në Siri e Irak

deklaroi Elezi.
Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.
Mund të jetë një imazh i ambiente të jashtme
Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Artikuj të ngjashëm