E hënë, 23 Maj, 2022
spot_img

Albin Kurti: Do rrisim bashkëpunimin me Shqipërinë, dy vendet tona kanë mundësi për zhvillim

- Advertisment -spot_img

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti ka thënë se krizat nëpër të cilat po kalojnë Kosova dhe Shqipëria do t’i kalojnë së bashku.

Në konferencën e përbashkët me kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama, Kurti potencoi se do punojnë për një treg sa më unik.

Mandatet i kemi marrë në një kohe krizash, me pandeminë e shumë të tjera. Ne do t’i kalojmë së bashku këto. Përtej sfidave, dy qeveritë tona kanë mundësi për zhvillim. Ne duhet të rrisim bashkëpunimin në të dy anët e kufirit. Do të punojmë që tregu të jetë sa më unik, nëse ka vende qe kjo duhet të bëhet, ato janë Kosova dhe Shqipëria.

Albin Kurti

Lexo edhe: Rama për reciprocitetin: E drejta këtu është me Kosovën

Ai tutje potencoi se kanë biseduar edhe për zbatim të marrëveshjes së aviacionit dhe 150 marrëveshjeve e memorandumeve tjera.

Kurti theksoi se janë pajtuar që të kenë një sekretariat bashkëpunues, kurse mbledhja e ardhshme do jetë në gjysmën e dytë të muajit nëntor.

Biseduam për të gjitha fushat e qeverisjes tonë të mirë. Biseduam edhe për avancioni e zbatim të marrëveshjeve, ne kemi rreth 150 marrëveshje e memorandume. Mbledhja e përbashkët do të jetë në gjysmën e dytë të muajit nëntor. U pajtuam ta kemi edhe një sekretariat bashkëpunues.

Albin Kurti

/Observeri/

Artikuj të ngjashëm